طريقة عمل البسبوسة الصيامي
مدة التحضير : 10 دقائق مدة الطهي : 30 دقيقة
مقدمة من الشيف: هناء فهمي
المقادير
نصف كيلو دقيق سميد ناعم 1كوب جوز الهند نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر كوب الا ربع ماية او لبن جوز الهند كوب الا ربع سكر نصف كوب سمن نباتي 2 معلقة عسل جلوكوز او شربات ثقيل مكسرات علي حسب الرغبة الشربات { كوب سكر مع كوب ونصف ماية ويوضع علي النار حتي الغليان }
طريقة التحضير
1 ــ نخلط كل المكونات الجافة مع بعض { دقيق السميد والبيكنج بودر والسكر وجوز الهند } 2 ــ ويقلب المكونات مع بعض ثم يوضع العسل او الشربات التقيل والسمن ويقلب مع بعض ثم يوضع الماية او لبن جوز الهند ويقلب جيدا 3 ــ ثم ندهن صينية غير مرتفعة مثلا صينية البيتزا ثم يوضع العجينة وتكون متساوية وارتفاع 2 سم 4 ــ ثم توضع المكسرات علي حسب الرغبة ثم تدخل الفرن علي درجة حرارة 170 5 ــ تسقي البسبوسة بالشربات فور خروجها من الفرن ويكون الشربات سخن ملحوظة المقدار يعمل صينية كبيرة او اتنين صغيرين