فطير طري بالعجوة صيامي
مقدم من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي : ساعتان
1كيلو دقيق
كوب زيت
كوب سكر
قطعة خميرة في حجم عين الجمل
او 2 معلقة كبيرة خميرة فورية
كوب جوز الهند وممكن زبيب اختياري
عجوة للحشو
الماية حوالي 2 كوب ونص
1 ــ نوضع الخميرة في كوب ماية دافئ خالص مع معلقة سكر ويترك لمدة 10 دقائق
2 ــ ننخل الدقيق ويوضع في بولة ويوضع الجوز الهند والزبيب ونعمل حفرة في النصف ثم يوضع الزيت ويعجن
3 ــ ثم يوضع السكر في كوب ماية ويقلب ويوضع علي الدقيق ويقلب جيدا
4 ــ ثم يوضع كوب الماية بالخميرة ونكمل العجن ونلم العجينة ولو احتجت العجين لشوية ماية نحط شوية صغيرين
5 ــوتترك تخمر لمدة ساعة ثم تقطع دواير وتحشي بالعجوة وتترك تخمرة تاني في الصاج ونسخن الفرن علي درجة حرارة 220 ونبتدي نخبز وهنبتدي ناخد الصواني من الاول للاخر وبالف هنا